Bevrijd jezelf van secondelijm

Zit je vast? Lees hier hoe je secondelijm verwijdert van je huid

Weten hoe secondelijm verwijdert van je huid is belangrijk, vooral als je aan de slag gaat met sterke lijmen. Je krijgt al gauw vlekken of resten op je huid, werkplek of andere oppervlaktes. Deze handleiding geeft je handvaten hoe je secondelijm snel en gemakkelijk verwijdert.

Hoe verwijder je secondelijm?

Secondelijm is een ontzettend geschikt product voor het verlijmen van allerlei klusjes in en rondom het huis. Maar het kan echter zeer frustrerend zijn als de secondelijm ergens op komt waar je het niet op had bedoeld. Echter geen paniek als dit gebeurt: Deze handleiding legt je precies uit hoe je secondelijm van je huid, werkplek en andere oppervlaktes af kunt halen.

Secondelijmen helpen je oppervlaktes aan elkaar te plakken in (ja zeker) seconden! De Loctite Super Glue-3 Liquid Professional is er zo een. Deze secondelijm is snel en sterk en heeft diverse applicaturen voor diverse klusjes. Hij droogt transparant op en vormt binnen enkele seconden een langdurige, onzichtbare verbinding. Dit betekent wel dat als je knoeit met secondelijm, je snel moet handelen om overtollige lijmresten te verwijderen. Lees snel verder hoe je dit zo snel en goed mogelijk kunt aanpakken.

Bekijk de volgende video over het gebruik van diverse Loctite secondelijmen.

Hoe verwijder je secondelijm van je huid?

Loctite heeft een breed aanbod secondelijmen in vloeibare en gelachtige vorm, geschikt voor diverse oppervlaktes. Deze zijn gespecialiseerd in het snel creëren van stevige en krachtige verbindingen. Dit betekent helaas ook dat als je op je huid knoeit, de lijm snel aan je huid vastplakt. Lees hier hoe je secondelijm van je huid verwijdert.

  1. Laat je huid eerst in warm water met zeep weken. Doe dit zo snel mogelijk nadat de lijm contact heeft gemaakt met je huid. Dit zorgt ervoor dat de lijm zacht wordt.
  2. Wrijf wat nagellakremover met aceton over de lijm die op de huid is gekomen en laat het drogen.
  3. Gebruik een nagelvijl om de secondelijm van je huid te verwijderen

Hoe verwijder je secondelijmvlekken van je werkplek?

Uiteraard is het ook mogelijk dat er lijmresten komen te zitten op de plek waar je aan het werk bent. Hier lees je hoe je deze secondelijmresten het beste kunt verwijderen.

  1. Doe een klein beetje nagellakremover met aceton op een schone doek. Kijk wel uit dat het geen vlekken achterlaat op het door jouw gebruikte oppervlak.
  2. Wrijf de doek op de lijmresten en wacht tien minuten om te zien of de aceton het oppervlak niet beschadigt. Als dit niet het geval is, doe dan meer aceton op de doek en dep deze op de opgedroogde lijmresten.
  3. Boen voorzichtig alle resten weg, met bijvoorbeeld een oude tandenborstel en breng meer aceton aan indien nodig. Doe dit met rustige bewegingen.
  4. Zodra de resten weg zijn gepoetst, pak je een natte doek en dep je het gebied nogmaals om alle achtergebleven aceton te verwijderen. Droog het gebied vervolgens met een schone, droge doek.

De secondelijmen van Loctite komen in verschillende formules en zijn op verschillende manieren aan te brengen. Dit helpt om bij welke klus dan ook zo min mogelijk vlekken en lijmresten te hebben.

Hoe verwijder je secondelijmresten?

De Loctite Super Glue3 Liquid Precision Max komt met verschillende manieren om de lijm aan te brengen, om elke situatie in een handomdraai te klaren. Het extra lange en fijne mondstuk zorgt ervoor dat er zo min mogelijk lijm verloren gaat.

Maar toch kan het inderdaad gebeuren dat er geknoeid wordt en dat er lijm op plekken komt waar je dat niet had bedoeld. Lees hieronder hoe je secondelijm verwijdert van metaal, hout, kunststof en stoffen.

Voordat je begint met het verwijderen op elk van deze materialen is het altijd aan te raden om eerst op een klein oppervlak te testen hoe het materiaal reageert. Zo voorkom je schade aan het onderliggende oppervlak.

Metaal: Probeer het met aceton, zoals bijvoorbeeld een nagellakremover op acetonbasis. Als dit niet werkt laat het materiaal dan dertig minuten weken in water met azijn. Verwijder vervolgens de lijmresten met schuurpapier.

Hout: Probeer het ook hier met een nagellakremover op acetonbasis. Als alternatief zou je hierna kokosnootolie of olijfolie kunnen gebruiken. Als de lijmresten loslaten kun je de restjes wegschuren met schuurpapier.

Kunststof: Leg een vochtige doek over het gelijmde gedeelte en maak deze stevig vast. Als alternatief kun je de lijmresten met plantaardige olie of verdunde azijn insmeren. Laat dit vervolgens een paar uur intrekken zodat de lijm zacht wordt. Ga hierna met aceton of alcohol over de lijmresten om ze volledig af te breken. Hierna kun je ze wegwrijven met een vochtige doek.

Stoffen: Gebruik aceton, maar test het eerst op een klein gebied om eventuele schade te voorkomen. Zodra dit werkt, kun je een vlekverwijderaar aanbrengen op de lijmresten. Laat dit even intrekken en was het vervolgens in warm water.